30 Haziran 2011 Perşembe

Yaz Geldi, Festivaller Başladı#3 - Istanbul Caz Festivali

3- Istanbul Caz Festivali (1-19 Temmuz 2011 - Harbiye Acıkhava Tiyatrosu,Aya Irini,Tersane Sahnesi,IKSV Salon,Tunel ve daha fazlası...)

18.Istanbul Caz Festivali bugün baslıyor. Festival Istinye Park'ta Matt Bianco konseri ile baslayacak.

Festivalin sık hareketlerinden biri, gecen sene ilki yapılan Tünel Şenliği. 20'ye yakın mekanda 30'dan fazla konser tek bir günde! Konserlerin bazıları ücretsiz. 2 Temmuz Cumartesi günü 18.00'de baslıyor,kaçırmayın!

tünel senliği programı için : http://on.fb.me/k5FZa6

Festivaldeki bir diğer konsept,European Jazz Club. Avrupa'dan gelen caz müzisyenleri, Türk cazcılarla bir araya gelecek ve güzel bir konser serisi bizi bekliyor. Ünlü italyan saksafoncu Stefano Di Battista, Ferit Odman ile IKSV Salon'da çalıyor. Kaçırmamanızı öneririm.

european jazz club için : buraya

Ve "babalar". Efsanelerin hepsini izlemek zor,biletler pahalı. Ama aralarından bir seçim yapmak daha da zor. Ozan şarkıcı'ların babalarından Paul Simon Türkiye'ye geliyor. Yakın zamanda Glastonbury'de de çaldı kendisi. Efsanedir, görülmelidir.

Paul Simon için : buraya

Miles Davis Tribute projesiyle Herbie Hancock,Marcus Miller,Wayne Shorter geliyorlar ki, bu seneki #1 seçimim budur. Miles Davis klasiklerini dinleyebileceğimiz en kaliteli konser bu olacak,fırsat kaçmaz.

tribute to Miles için: buraya

Latin, ispanyol geleneğini sevenler var, ben de severim. Buika geldiğinde dikkat kesilenlerdenim. Buika bu sene farklı bir projeyle geliyor. Akdeniz'in güzel sesli kadınları, Javier Limon'un flamenko ritmleri esliğinde söyleyecekler.

Javier Limon's "Mujeres de Agua" için : buraya

Tersane sahnesinde "A Strange Place for Jazz" konseri bir tasla kus katliamı gibi=) Benim #2. sıra seçimim oluyor. Konsept "yenilikçi ve yaratıcı" caz müzisyenlerini bulusturmak. Dan Berglung's Tonbruket, Ilhan Ersahin's Love Trio feat. Arto Tunçboyacıyan, Randy Brecker,Bill Evans Soulbop feat. Medeski,Martin & Wood sahne alacaklar. Bu konser de kaçmaz.

konser için : buraya

daha pek çok önemli isim var, ancak benim üzerinde konusmak istediklerim bu kadardı. Tüm programı http://caz.iksv.org/tr/program adresinden inceleyiniz.


Bilet fiyatları:

Tünel Senliği : 35 TL , (sınırsız: 50 TL)
Matt Bianco : 20 TL
European Jazz Club : 15 TL
Paul Simon: 60 TL
Tribute to Miles: 40 TL
Buika: 30 TL
A Strange Place for Jazz: 25 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder