9 Nisan 2011 Cumartesi

Butch Morris Nublu "Istanbul" Orchestra

Butch Morris Nublu "Istanbul" Orchestra

29.04.11 , 30.04.11 - 20:00

Cemal Reşit Rey Konser Salonu


Ilhan Ersahin, 2010 Nublu Jazz Festivali'nde, gelecek yıllarda daha çok Nublu performansı Istanbul'da olacak gibi bir şey söylemişti. Planları yolunda gidiyor olmalı ki bu bir sene içerisinde "Nublu Istanbul" açıldı, Istanbul Sessions konserleri rituel haline geldi, imza günleri...derken konsept aldı başını gidiyor. Bu seferki, benim NY Nublu'da en çok kıskandığım, olsa da yesek dediğim performansın ta kendisi.

Efendim Butch Morris yönetimindeki 'meşhur' Nublu Orkestrası, Istanbul versiyonuyla dinleyicilerin huzuruna çıkıyor. Nublu'da da sahne almış, Türk cazı'nın en yetenekli genç isimleri ve üstadlar bir araya gelmişler ve ortaya muazzam bir kadro çıkmış. Ilhan Ersahin önderliğindeki Nublu "Istanbul" Caz Orkestrası şu değerli isimlerden oluşmakta :

Lawrence D. "Butch" Morris - Şef
Ilhan Ersahin - Tenor sax.
Eddie Henderson - Trompet
Imer Demirer - Trompet
Juini Booth - Kontrbas
Ozan Musluoğlu - Kontrbas
Izzet Kızıl - Perkusyon
Nasheet Waits - Davul
Ediz Hafızoğlu - Davul
Sarp Maden - Gitar
Selen Gülün - Piyano ve Klavyeler

Bu konser için biletimi bugün yarın almış olurum. 1.dereceden kaçırılmaması gerek kendi adıma. Eşlik etmek isteyen arkadaşlar olursa beni mutlu eder tabi ki, bekleriz efendim.


info:

Bilet Fiyatları :

4.kategoriyi yazıyorum : Biletix'de 34 TL , gişeye yakınsanız gişede 30 TL'den alabilirsiniz.

Ulaşım :

Cemal Reşit Rey Konser Salonu Harbiye'de bulunmaktadır. Askeri Müze'nin arkasında Lütfi Kırdar'ın yanındadır. Mekan, Taksim-Şişli hattı üzerindeki otobüs durağından 5 dakika, Taksim Metro Istasyonu'ndan 15 dakika yürüme mesafesindedir.

Butch Morris Hakkında :

Teorisyen, besteci ve şef Butch Morris, 20 yılı aşkın süredir 22 ülkede, 62 şehirde 4000'den fazla müzisyen ile çalıştı. 1976'da ilk geldiği New York'da besteci ve saksafoncu David Murray ile çalışmaya başlayan Morris, o dönem bestecilerinin yanı sıra pek çok görsel sanatçı,rejisör ve tiyatro yönetmeni ile çalıştı ve tamamen 'kendine özgü' bir orkestra idare metodu geliştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder