2 Eylül 2010 Perşembe

Güney Kıbrıs Gençlik Senfoni Orkestrası


Güney Kıbrıs Gençlik Senfoni Orkestrası

29 Ağustos 2010 21:00

Aya Irini Kilisesi





1. Istanbul Uluslararası Gençlik Orkestraları Festivali'nin final konseri 29 Ağustos Pazar gecesi Aya Irini Kilisesi'nde gerçekleşti.


Ayis Ioannides - Sanat Yönetmeni ve Orkestra Şefi

Solistler :
Peter Gospodinov - Viyolonsel
Victoria Mavromoustaki - Keman
Eser Öktem - Piyano

Meraklısı olanlar solistleri takip etmeli diye düşünüyorum. Özellikle Eser Öktem'in, ileride ismi anılacak piyanistlerden biri olacağı muhakkak.

Malumunuz konser tarihi geçmiş bulunuyor, fakat bendeniz de son anda bir arkadaşımla birlikte festivali kaçırmamış olmak adına katıldık.

Konser hakkındaki izlenimlerim, öncelikle Aya Irini'ye vardığımızda bir "Rum Gecesi" toplantısına katıldığımızı düşündük ilk başta. Kalabalık bir Rum kitle vardı. Buna rağmen genel katılım oldukça azdı. Bu konser ancak Rum'lara jest yapmak amaçlı final konseri olarak düzenlenebilir. Katılımın azlığı, solistlerin dışında genel performansın kötü oluşu bazen sıkıcı bir hal aldı. Özellikle Ulusal Orkestra'nın neden finale alınmadığını çözemedim. Özellikle şef, Cem Mansur iken.

Wagner ve Mozart ağırlıklı bir gece oldu.Aya Irini'nin ortamı Çok Sesli Batı Müziği için ideal,herşeye rağmen dinleyiciler mutlu bir şekilde salondan ayrıldılar.

Festivalin diğer konserlerinde bulunmadım, ancak her "ne" olursa olsun,bu tip festivaller devam ettirilmelidir..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder