20 Eylül 2010 Pazartesi

20.Akbank Caz Festivali

20.Akbank Caz Festivali

23 Eylül - 12 Ekim 2010

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

Aya İrini Müzesi

Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Akbank Sanat

Babylon

The Seed

Salon

Nardis

Pera Müzesi

Ghetto



23 Eylül akşamı başlıyoruz!
Bu sene 20.si düzenlenecek Akbank Caz Festivali, programıyla bizleri sevindirdi. Hatta o kadar sevindirdi ki Akbank Caz'dan bağımsız bir oluşum olan "Jazzy Marathon" u oluşturmak istedik.(bkz. Jazzy Marathon)
Zengin konser programının yanısıra; film gösterimleri, atölye çalışmaları ve paneller oldukça etkileyici.

Festivalin öne çıkan isimleri; Diane Schuur,The Count Basie Orchestra, The Sun Ra Orchestra ve John Surman. Bu isimlerin yanında, Hindi Zahra,Nils Petter Molvaer ve Evan Parker & Konstrukt konserlerini ısrarla tavsiye ediyoruz.

Film gösterimleri festivale renk getireceğe benziyor. Zira çoğu filmde Jazz'ın efsane isimlerinden dönemin canlı performanslarını izleyebilme şansına sahip olacağız. Filmler Pera Müzesi'nde gösterilecek.

Akbank Sanat'ta gerçekleştirilecek aktiviteler çok eğlenceli geçeceğe benziyor. Çocuklar için Caz Atölyesi, Mavi Jeans ile T-Shirt Tasarımı ve pek çok eğlenceli aktivite ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

En son olarak da keyfine düşkün cazseverler için 3 farklı mekanda gerçekleşecek "Cazlı Brunch" özel tavsiyemiz.

Festivalin popüler isimlerinin konserlerine gelen dinleyicilerin en azından birkaç performansı daha önceden internetten izlemeleri dileklerimle. Dinlemeseler bile konser salonunu terketmesinler. Bir sanatçıya bundan daha büyük ayıp edilemeyeceğini geçen sene Cecil Taylor konserinde bizzat yaşadım.

Festivali bir ucundan yakalayabilmeniz temennilerimle pası "Jazzy Marathone" yazımıza atıyorum. Yasalarımız, kurallarımız ve detaylı festival bilgilerine oradan erişebileceksiniz.


Biletler Biletix ve konser alanı gişelerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder