28 Temmuz 2009 Salı

Isigin Ogulları ile Karanligin Ogullarinin Savasi - Jeanne Moreau - Amos Gitai


tarih : 31.07.2009 21:30:00 - 01.08.2009 21:30:00
mekan : Rumeli Hisarı

3. Kategori: 22,50 TL Öğrenci

Avignon Festivali, Atina & Epidaurus Festivali, Barselona Grec Festivali ve Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin 2009 yılı başında kurduğu Akdeniz Festivalleri Birliği “Kadmos”’un ilk ortak projesi ünlü İsrailli film yönetmeni Amos Gitai’nin derlediği ve yorumladığı Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı adlı oyun. Paris Odéon Tiyatrosu da bu önemli projenin ortaklarından biri.

Amos Gitai’nin, Ölü Deniz Yazmaları ve Josephus Flavius’un 1. yüzyılda Roma İmparatorluğu’nun Kudüs’ü işgalini anlattığı metinlerden uyarladığı oyunda Rainer Maria Rilke ve Oscar Wilde gibi yazarlardan alıntılar da bulunuyor. Büyük oyuncu Jeanne Moreau ve Jerome Koenig’in yanı sıra Cüneyt Türel de rol alıyor.

Avignon, Barselona, Epidaurus’tan sonra, 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde Rumeli Hisarı’nın etkileyici tarihi atmosferi içinde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak olan Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı, tarihi duvarlara yansıtılan imgeler eşliğinde, farklı dillerde yankılanan seslerle, sözcüklerle adeta bir oratoryo gibi işgal, emperyalizm, egemenlik ve başkaldırı üzerine zaman ve mekân kavramlarını aşacak soruları Jeanne Moreau’nun etkileyici anlatımıyla dile getirecek. Oyun, 2010 yılında Paris Odéon Tiyatrosu’nda gösterime girecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder